torstai 17. lokakuuta 2013

YLELLISTÄ KYLPYLÄTUNNELMAA

Lokakuu 2013
Kirjoittanut: Helena Karihtala


Meitä suomalaisia pidetään tyypillisesti saunakansana. Kaikki eivät kuitenkaan pidä saunomisesta, vaan nauttivat enemmän kylpemisestä tai pitkistä lämpimistä suihkuhetkistä. Tämän myötä koko peseytymiskulttuuri on hieman muuttanut muotoaan. On niitä, jotka haluavat nauttia kauniista kylpyhuoneesta ja kylpylämäisestä tunnelmasta heti aamuisin, herättyään ja aamutoimia tehdessä tai illalla iltapesun yhteydessä. Niinpä kylpyhuoneisiin halutaan myös satsata. Uudisrakentajat varaavat kylpyhuonetiloihin enemmän neliöitä kuin aikaisemmin ja moni remontoija laajentaa kylpyhuonettaan, sen ollessa mahdollista. Nykyään moni toivoo kylpyhuoneeseensa arkeen luksusta tuovaa ylävesisuihkua. Se laskee veden hellävaraisesti iholle ja saa aikaan tunteen, kuin seisoisi lämpimässä vesisateessa. Pintamateriaalivalinoilla luodaan yleellistä kylpylätunnelmaa pienempiinkin tiloihin.
Kuvat: Värisilmä
Näissä Värisilmän uusissa kiiltävissä laatoissa on hauska ja eläväpintainen kuviointi. Näyttää siltä, kuin laatoitus olisi toteutettu käsintehdyistä mosaiikkilaatoista hieman epätasaisesti latomalla. Kiiltävä lasituspinta nostaa kohokuvion hienosti esiin ja tuo mielenkiintoa muutoin moderniin kylpyhuonetilaan heijastaen kauniisti valoa.
Kuvat: Värisilmä
Kiiltävä laatta on saanut parikseen rehdin puumateriaalin, joka on toteutettu lattian päälle asennetulla puuritilällä. Tämä ritilä estää liukastumiset ja lämminsävyinen puu luo kodikkuutta moderniin kylpyhuoneeseen. Puulajeista esim. Teak kestää hyvin kosteutta.
Laatat Värisilmän myymää Ragnon Handmade-mallistoa. Mallistoon kuuluu kuusi erilaista 25x75cm seinälaattamallia. 


1 kommentti:

  1. Ihanan rauhallinen ja tyyny tunnelma, tasapainoinen. Tuolla viihtyy ja nauttii. Onko bbuddy tuttu? Ostin heidän säilytyshyllynsä kotimme kylppäriin sekä sen ominaisuuksien että simppeli ilmeen vuoksi. Ostin sen siis täältä: http://www.designshopoutlet.com/product/1579/bbuddy--sailytyshylly

    VastaaPoista